אני אישית מאוד אוהבת פטריות ממולאות כמנה ראשונה, מכיוון שמדובר במנה מאוד יפה לעין, ובני אדם קודם כל אוכלים עם העיניים, ולכן צורת ההגשה מאוד חשובה!
מצרכים:
30 פטריות שמפיניון בינוניות
מעט זמן לטיגון
1/2 בצל, קצוץ
3/4 כוס יין לבן
מלח, פלפל שחור
כפית פירורי לחם
50 גרם שקדים, טחונים גס
כף פטרוזיליה, קצוצה
שמן זית להברשה
אופן הכנה:
מנקים את הפטריות ומפרידים את הרגלים מהכיפות בזהירות, וקוצצים את רגלי הפטריות.
מכינים את המילוי:
מטגנים את הבצל בעט שמן עד להזהבה ומוסיפים פנימה את רגלי הפטריות. ממשיכים לטגן כ-3 דקות נוספות ומוסיפים 1/4 כוס יין.
מתבלים ומוסיפים פירורי הלחם והשקדים ומערבבים.
מסירים מהאש ומוסיפים פטרוזיליה.
ממלאים את כיפות במילוי ומברישים בשמן זית.
מניחים את הפטריות הממולאות בתבנית אפיה, (כשהמילוי כלפי מעלהכמובן), ויוצקים את שאר היין פנימה. (כעקרון אפשר לוותר על היין בשלב זה, יצא לא רע גם בלעדיו).
אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / /
פוליסמן אולגה